maandag 2 december 2013

Open brief aan de Sint

Beste goedgeilige man,

Tot u spreekt een vader die duidelijkheid hoog in het vaandel draagt en daarom graag concrete afspraken maakt.

Of toch bijna!
Bron: debestemoppen.nl
Wat komende vrijdag, 6 december, betreft, gaarne onderstaande richtlijnen strikt te volgen:

- Flappermans verwacht "chocola, pakjes, koekjes, appelsien en peegoe". Vervang die appelsienen voor mijn part gerust door mandarijnen en die koekskes door nen nest nic-nac'en*, maar vergeet vooral en ik herhaal: vergeet vooral niét pakjes mee te brengen!**

- Bassieman is nog te jong om terdege van uw bestaan af te weten. Laat het kind daarom nog een jaar zijn onwetendheid en vooral zijn nachtrust. Wederom is 't ventje nog te jong om 't belang van een goede nachtrust bewust naar waarde te kunnen schatten, maar dat wil niet zeggen dat andere huisgenoten dat niet kunnen.

- Kom niet door onze schouw. Of liever: probeer niet langs onze schouw binnen te komen. Met de verbouwing hebben we dat ding onderaan volledig toe laten smijten. Enter our chimney dus at your own risk, maar zit achteraf de plaaster niet van de muur los te kloppen omdat u vastzit. Tenzij u via uw connecties een tweede renovatiepremie weet te regelen.

- In onze garage huist een rosse panter, genaamd Poepoe. Dit gewoon ter info.

- Gelieve vriendelijk aan uw pieten mee te delen niet op 't parket te lopen. Die gasten laten immers een spoor van roet achter, wat even nefast voor ons parket is als een Hems Angel.
Durf onze kinders niet teleur te stellen!

- Mocht u ten slotte met die schimmel van u langskomen, gelieve dat ros dan niet binnen een straal van vijf meter rond onze auto te parkeren. Het is niets of niemand geoorloofd in de schaduw van onze spaceshuttle te staan.

Dat is het zowat. Bedankt alvast om het bovenstaande in het achterhoofd te houden als u hier in de nacht van donderdag op vrijdag passeert. 

De vader die duidelijke afspraken hoog in het vaandel houdt. 

P.S.: zoek niet naar een brief van Flappermans. Ook al gaat ze tegenwoordig naar de Grote School en kan ze tot tien tellen, schrijven kan ze nog niet. Ze kan wel al flink tussen de lijntjes kleuren. Meestal begint ze met uw mijter, om daarna uw hele zijn rood in te kleuren. Zelfs uw baard.

* Niet enkel die met suikertjes, ook lettertjes aub. Andere huisgenoten zijn immers ook voorbeeldig geweest 't voorbije jaar.
** Hoogstwaarschijnlijk bedoelt Flappermans met "peegoe" ook pakjes. In dat geval mag u beide laten samenvallen.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten