maandag 30 december 2013

De wolf en de tomatenpuree - twee sprookjes in één

Bron: collectandgo.be
"Er was eens een meisje van bijna drie jaar dat het sprookje van Roodkapje en de wolf te horen kreeg, maar fictie en realiteit nog niet zo goed uit mekaar wist te houden. In de loop van de dag gaf ze ootmoedig toe dat ze bang was van de wolf. Toen zagen mama en papa de nachtelijke buien al hangen. Die avond, net voor het slapengaan, uitte het dochtertje nogmaals dat ze zich niet op haar gemak voelde. Daarop ging papa aan het graven in zijn verwrongen fantasie en flapte er een verhaaltje uit:
"Er waren eens een mama en een papa die in het bos gingen wandelen. Opeens zagen ze tussen de struiken een paddenstoel staan. Het bleek de Melkherberg te zijn van de fallusgnoom. Ze klopten op het deurtje en gingen binnen. Daar werden ze hartelijk ontvangen door Kabouter Plop - die plopkoeken aan het maken was -, Kabouter Kwebbel - die weer veel te veel aan het praten was -, Kabouter Klus - die achter Plops rug zout in de plopkoeken had gedaan - en Kabouter Lui - die weeral in slaap lag en derhalve van geen toegevoegde waarde was voor het papa's verhaaltje.
Toen de plopkoeken klaar waren, trakteerde Kabouter Plop mama en papa op koeken en plopmelk. Na allebei een beet genomen te hebben, spuwden mama en papa mooi synchroon de koek uit. "Dat is het vieste dat wij al ooit gegeten hebben, fallusgnoom!" "Dat kan niet," antwoordde Plop, "want niks is viezer dan tomatenpuree!". "Tomatenpuree? Da's toch lekker? Mijn man gebruikt dat o.a. in zijn spaghettisaus," riep mama verbaasd en met gebalde vuisten uit. "Zwijg, vrouw," sprak de kabouter, "wij, kabouters haten tomatenpuree. En wij niet alleen: ook wolven walgen van tomatenpuree! Als wij nog maar binnen een straal van 20.617 km van tomatenpuree komen, lopen wij al verschrikt weg!" En de fallusgnoom spuwde (speeksel) op de grond."
Stoere, geile wolf.
Bron: blogspot.com
Toen papa zijn verhaaltje afgerond had, drukte hij zijn dochter op het hart dat ze dus geen schrik moest hebben. Als er maar tomatenpuree in de buurt was. Sindsdien slaapt het meisje met twee potjes tomatenpuree aan de poten van haar bed en neemt ze elke avond haar beer, haar tut en een potje tomatenpuree mee onder de wol. Ondertussen is gebleken dat niet enkel kaboutetjes en wolven ver uit de buurt blijven van tomatenpuree; ook draken zijn er bang van. Bovendien hebben Mega Mindy en Mega Toby altijd een potje tomatenpuree op zak, om boeven te verjagen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten