donderdag 19 december 2013

Jeanne d'Arme van Hoof-Centraal

Jeanne d'Arme van Hoof-Centraal.
Bron: isgeschiedenis.nl
Na bijna twee maanden in het instapklasje, lijkt het machtsveld stilaan te verschuiven. Connecties met andere inmates zijn waar nodig gemaakt, ontsnappingsmogelijkheden vanaf 15u25 in kaart gebracht. Ook de cipier van dienst werd ondertussen uitgebreid gemonsterd. En het heeft er alle schijn van dat de stroopster jaagsterambities aan het kweken is: Flappermans de Kleuter begint zich als Juffrouw Flappermans te gedragen en lijkt te azen op een machtswissel.

Getuige daarvan haar eerste oudercontact, vorige week. Flappermans gedraagt zich voorbeeldig, doet goed mee in de klas (als het naar haar zin is tenminste), legt al los uit de pols een puzzel van twaalf stukken op de mat en begint meer en meer in shakespeariaanse volzinnen te spreken. Onze dochter is ook wel luidruchtig tot soms half hysterisch, eist kordaat haar deel van de koek op en wijst anderen waar en wanneer nodig terecht. Volledig onze kleine Jeanne d'Arme zoals we ze kennen. Het moge duidelijk wezen: bitches become pimps @ Hoof Central.


Floopy zal die geiten wel eens mores leren!
Nog een voorbeeld om het af te leren. Oefenterrein van dienst: de avondlijke huisdis. Proefmateriaal van dienst: mama, papa, Bass.E.Man, bommi en bompi. Iedereen eet rustig, de ene met wat meer gesmek dan wenselijk, de ander met wat meer gesmos dan wenselijk. Wanneer opeens: "Opgepast!" Jeanne d'Arme spreekt de menigte toe met opgestoken vingertje. "Kaboutetjes slapen!" "Opgepast!". Algemene hoon. "Bommi! Opgepast! Mama!". Daarna wordt de rest van de aanwezigen ook over de richel gehaald. Er kan er maar één de baas zijn. En dat is Jeanne d'Arme. Ze waant zich in Hoof-Centraal en rondt haar betoog af met een niet mis te verstane "Afgesproken?!". Iedereen eet in stilte verder, de ene met nog wat gesmek, de ander met nog meer gesmos. Thuis gelden voortaan de wetten van Hoof-Centraal.

Meer lezen over het leven zoals het is @ Hoof-Centraal? Drukt gerust op 't linkstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten