zaterdag 18 januari 2014

Victor!

Victor! Kaatje!
Bron: fb
Als de eigen kinderen een tijdlang geen al te aberrant gedrag vertonen, moet een mens op zoek naar andere inspiratiebronnen. Soms kunnen dat hele kleine dingetjes zijn, soms wat ingrijpender gebeurtenissen. Deze keer was het echter een Heuse Klepper van een Inspiratiebron: de geboorte van Victor! En die heuglijke gebeurtenis werd overal te lande, tot zelfs hier in K-town, op uiteenlopend gejuich onthaald.

Vrijdag, 17 januari, 's morgens vroeg. Konkel Wouter komt naar beneden voor zijn Laatste Ochtendmaal en weet de aanwezigen opgewekt te melden dat Victor geboren is! Flappermans is meteen uitgelaten: "Kaatje!" Bassieman doet er zowaar nog een schepje bovenop: "[Bu]mba!" Ondergetekende is vooral blij dat hij maar drie letters van de naam te weinig had geraden en probeert meteen ten volle zijn voorspellende gaven uit te buiten! 's Avonds verliest hij vier euro met Euromillions.

Heel het land gaat uit de bol! [Bu]mba!
Bron: hindu.com
Mama is dan weer druk aan het bellen in de badkamer met de kersverse ouders, Konkel Joen en Tante E'ke. Superlatieven en bewonderende telefonische blikken schieten haar tekort - zo hoort het immers ook voor een al even kersverse meter! In haar euforie vergeet ze zelfs dat ze nog een andere reden heeft om te vieren: haar achtste relationele verjaardag! Ondergetekende is stiekem blij dat er voortaan een tweede trigger aanwezig om haar aan 17 januari te doen denken.

Kortom: van het verre Genk tot aan de kusten van Vlaanderen, van de hoofdstad tot aan de rand van die andere zelfverklaarde, zelfverheerlijkende hoofdstad van Vlaanderen: iedereen is door het dolle heen! En dat allemaal met dank aan de nieuwste schitterende ster aan het familiale firmament: Victor! Kaatje! [Bu]mba!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten