woensdag 29 januari 2014

Prinsesjesdag

Afgelopen weekend scheerde de schattige marginaliteit weer hoge toppen. Bassieman werd weliswaar verlost van zijn nektapijt, maar vervolgens werd hij naadloos afgelost door Flappermans en haar prinsessenobsessie die maar blijft uitdijen...

Prinseskes van resp. de Gifi en den Action.
Zo mocht ze zaterdag mee met moeke en mama om een prinsessenkleed. En aangezien een kinderhand wel heel gauw gevuld is, neemt u zo'n kind dan maar beter mee naar den Action... Inderdaad, den Action, een mogelijks nog grotere verschrikking voor mannen/vaders dan den IKEA. En van dat ene oord des verderfs ging het naar een ander hof der onlusten: de Gifi. Want als Flappermans een prinses mag zijn, mag haar nichtje, Elise, dat ook natuurlijk! Enkele uurtjes later was moeke zeker vijf euro armer, maar twee uitgelaten prinsessenkleinkindjes rijker.

Gestraft, bijtgraag strijdros.
Gevolg, 's avonds aan de keukentafel: 't prinsesje van den Action en dat van de Gifi die zusterlijk naast mekaar boterhammetjes eten. De ene gekroond, de ander met een KKK-achtig hoofddeksel. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van Bassieman - toen nog mét spoiler, om de schattige marginaliteit compleet te maken. En alsof de cirkel toen nog niet rond genoeg was, werd het witte paard van de prinsesjes ook nog bovengehaald, in de vorm van een vervaarlijk uitziende plastieken tijger. Tot zowel het prinsesje van den Action als dat van de Gifi in de vinger werden gebeten door hun bruinzwartgestreepte viervoeter. Toen mocht het ros in kwestie wat gaan afkoelen in de hoek.

Afsluiten zou ondergetekende graag met "En ze leefden nog lang en gelukkig...", maar gegarandeerd vindt Flappermans de komende dagen nog wel iets anders om haar imaginaire prinsessenbestaan verder te cultiveren. We houden u op de hoogte.

Koning Papa





Geen opmerkingen:

Een reactie posten