woensdag 22 januari 2014

De behaardheid der dingen

't Is hier precies Reetveerdegem in K-town.
Bron: cinebel.be
De voorbije weken heeft K-town iets weggehad van Dimitri Verhulsts Reetveerdegem. Niet dat we ons hier volledig overgegeven hebben aan al te marginale uitspattingen of in ons naakte zelf per fiets door onze wijk gereden zijn. De link met De helaasheid der dingen van de voorbije weken was Bassieman en meer bepaald zijn haar.

Kleine kinderen met een gezonde kop haar, wij zijn het niet gewend van onze kinderen. Al hadden we voor Bassieman enkel Flappermans als waardemeter en die had al voor de tweede keer kaarsjes mogen uitblazen vooraleer haar haartjes voor de eerste keer geknipt moesten worden. Die eerste twee jaar kleedden we onze dochter daarom in alle mogelijke roze tinten, opdat we niet al te vaak moesten verduidelijken dat ons kindje een meisje was. Dat haar gedrag nogal "uitgelaten" was, werkte de verwarring nog wat meer in de hand.

Hij houdt van haar; daarom laat hij het groeien.
Bij Bassieman ligt het dus anders: hij vertoonde al wat meer haargroei in zijn eerste levensjaar dan zijn zuster in haar eerste 24 maanden samen. Meer nog, de voorbije weken kwam zijn haargroei in een stroomversnelling... met als gevolg dat het gastje een serieuze spoiler heeft ontwikkeld en zo weggekropen lijkt te uit De helaasheid der dingen. Om het ventje daarom te behoeden voor al te bezorgde blikken om zo veel tentoongespreide marginaliteit, gaat zijn nektapijtje er dit weekend af. En dat is geen centimeter haar te vroeg. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten