woensdag 29 januari 2014

Prinsesjesdag

Afgelopen weekend scheerde de schattige marginaliteit weer hoge toppen. Bassieman werd weliswaar verlost van zijn nektapijt, maar vervolgens werd hij naadloos afgelost door Flappermans en haar prinsessenobsessie die maar blijft uitdijen...

Prinseskes van resp. de Gifi en den Action.
Zo mocht ze zaterdag mee met moeke en mama om een prinsessenkleed. En aangezien een kinderhand wel heel gauw gevuld is, neemt u zo'n kind dan maar beter mee naar den Action... Inderdaad, den Action, een mogelijks nog grotere verschrikking voor mannen/vaders dan den IKEA. En van dat ene oord des verderfs ging het naar een ander hof der onlusten: de Gifi. Want als Flappermans een prinses mag zijn, mag haar nichtje, Elise, dat ook natuurlijk! Enkele uurtjes later was moeke zeker vijf euro armer, maar twee uitgelaten prinsessenkleinkindjes rijker.

Gestraft, bijtgraag strijdros.
Gevolg, 's avonds aan de keukentafel: 't prinsesje van den Action en dat van de Gifi die zusterlijk naast mekaar boterhammetjes eten. De ene gekroond, de ander met een KKK-achtig hoofddeksel. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van Bassieman - toen nog mét spoiler, om de schattige marginaliteit compleet te maken. En alsof de cirkel toen nog niet rond genoeg was, werd het witte paard van de prinsesjes ook nog bovengehaald, in de vorm van een vervaarlijk uitziende plastieken tijger. Tot zowel het prinsesje van den Action als dat van de Gifi in de vinger werden gebeten door hun bruinzwartgestreepte viervoeter. Toen mocht het ros in kwestie wat gaan afkoelen in de hoek.

Afsluiten zou ondergetekende graag met "En ze leefden nog lang en gelukkig...", maar gegarandeerd vindt Flappermans de komende dagen nog wel iets anders om haar imaginaire prinsessenbestaan verder te cultiveren. We houden u op de hoogte.

Koning Papa





woensdag 22 januari 2014

De behaardheid der dingen

't Is hier precies Reetveerdegem in K-town.
Bron: cinebel.be
De voorbije weken heeft K-town iets weggehad van Dimitri Verhulsts Reetveerdegem. Niet dat we ons hier volledig overgegeven hebben aan al te marginale uitspattingen of in ons naakte zelf per fiets door onze wijk gereden zijn. De link met De helaasheid der dingen van de voorbije weken was Bassieman en meer bepaald zijn haar.

Kleine kinderen met een gezonde kop haar, wij zijn het niet gewend van onze kinderen. Al hadden we voor Bassieman enkel Flappermans als waardemeter en die had al voor de tweede keer kaarsjes mogen uitblazen vooraleer haar haartjes voor de eerste keer geknipt moesten worden. Die eerste twee jaar kleedden we onze dochter daarom in alle mogelijke roze tinten, opdat we niet al te vaak moesten verduidelijken dat ons kindje een meisje was. Dat haar gedrag nogal "uitgelaten" was, werkte de verwarring nog wat meer in de hand.

Hij houdt van haar; daarom laat hij het groeien.
Bij Bassieman ligt het dus anders: hij vertoonde al wat meer haargroei in zijn eerste levensjaar dan zijn zuster in haar eerste 24 maanden samen. Meer nog, de voorbije weken kwam zijn haargroei in een stroomversnelling... met als gevolg dat het gastje een serieuze spoiler heeft ontwikkeld en zo weggekropen lijkt te uit De helaasheid der dingen. Om het ventje daarom te behoeden voor al te bezorgde blikken om zo veel tentoongespreide marginaliteit, gaat zijn nektapijtje er dit weekend af. En dat is geen centimeter haar te vroeg. 


zaterdag 18 januari 2014

Victor!

Victor! Kaatje!
Bron: fb
Als de eigen kinderen een tijdlang geen al te aberrant gedrag vertonen, moet een mens op zoek naar andere inspiratiebronnen. Soms kunnen dat hele kleine dingetjes zijn, soms wat ingrijpender gebeurtenissen. Deze keer was het echter een Heuse Klepper van een Inspiratiebron: de geboorte van Victor! En die heuglijke gebeurtenis werd overal te lande, tot zelfs hier in K-town, op uiteenlopend gejuich onthaald.

Vrijdag, 17 januari, 's morgens vroeg. Konkel Wouter komt naar beneden voor zijn Laatste Ochtendmaal en weet de aanwezigen opgewekt te melden dat Victor geboren is! Flappermans is meteen uitgelaten: "Kaatje!" Bassieman doet er zowaar nog een schepje bovenop: "[Bu]mba!" Ondergetekende is vooral blij dat hij maar drie letters van de naam te weinig had geraden en probeert meteen ten volle zijn voorspellende gaven uit te buiten! 's Avonds verliest hij vier euro met Euromillions.

Heel het land gaat uit de bol! [Bu]mba!
Bron: hindu.com
Mama is dan weer druk aan het bellen in de badkamer met de kersverse ouders, Konkel Joen en Tante E'ke. Superlatieven en bewonderende telefonische blikken schieten haar tekort - zo hoort het immers ook voor een al even kersverse meter! In haar euforie vergeet ze zelfs dat ze nog een andere reden heeft om te vieren: haar achtste relationele verjaardag! Ondergetekende is stiekem blij dat er voortaan een tweede trigger aanwezig om haar aan 17 januari te doen denken.

Kortom: van het verre Genk tot aan de kusten van Vlaanderen, van de hoofdstad tot aan de rand van die andere zelfverklaarde, zelfverheerlijkende hoofdstad van Vlaanderen: iedereen is door het dolle heen! En dat allemaal met dank aan de nieuwste schitterende ster aan het familiale firmament: Victor! Kaatje! [Bu]mba!

vrijdag 10 januari 2014

Gezintuigen

In elke familie worden de zintuigen van tijd tot tijd getest.
Bron: refinedguy.com
Sinds we ons bijna drie jaar geleden aan onze voortplantingsdriften overgaven en aan ongebreidelde gezinsuitbreiding begonnen, is niet enkel onze gezinssamenstelling geëvolueerd. Sommige veranderingen waren van ingrijpende, overduidelijke aard, zoals een grotere auto, veel meer leven in de huiselijke brouwerij en minder (nacht)rust. Andere waren dan weer subtieler. Een schoolvoorbeeld daarvan zijn onze zintuigen en hoe ze mee veranderd zijn. Bij ons, het ouderlijke paar, zijn ze vooral verscherpt. Bij Flappermans en Bassieman zijn ze nog in volle ontwikkeling, maar nu reeds van uitmuntende kwaliteit.

Het ouderlijke paar
Als er één zintuig is dat zeker en vast aangescherpt werd de voorbije drie jaar, dan is het wel ons gehoor. Simultaan met de kinderworp, lijkt de natuur beide ouders immers ook een stel nieuwe oren aan te meten. Gevolg is dat een mens het gekrijs van Flappermans of Bassieman van kilometers ver weet te ontwaren. Zet ze bij wijze van spreken tussen een school andere blèrende aapjes, in een ooromdraai heeft een vader of moeder geconstateerd of het zijn of haar aapje is dat hevig geagiteerd is. En het gaat zelfs verder: zelfs als ze slapen, hoor je van tijd tot tijd krijsende kinders. Maar dat kunnen evengoed stemmetjes in het hoofd zijn.
Flappermans en het filmkakske van Corfu.
Zie ze (Floor) glimmen van trots.

Jammer genoeg is ook ons reukorgaan mee geëvolueerd met het ouderschap. Een vers drolletje dient slechts pas geproduceerd en de geur baant zich reeds een weg naar de vaderlijke/moederlijke neus. Dat heeft vooral voordelen voor de kleine spruit, die zo minder lang in de shit zit. Voor een ouder heeft het vooral nadelen, nadelen die hier geen verder betoog behoeven. Het veinzen van een verkoudheid en een verstopte neus door een van de partners kan daarbij leiden tot interne twisten.

Ten slotte is ons zicht er natuurlijk ook op vooruitgegaan: onze opmerkzaamheid wordt dagelijks getest door één van die twee of door beiden. Wederom kan het veinzen van vroegtijdige cataract of dichtgeëtterde ogen door een van de partners daarbij leiden tot interne twisten.

Flappermans & Bassieman
Het zintuig dat bij dochterlief het meeste opzien baart, is ongetwijfeld haar reukcapaciteit. Koekjes, chips en andere gezonde brol: geen plaats in huis is veilig voor haar neus. Sinds enkele dagen is ze ook gevoelig voor geuren buitenshuis. Toen ze immers met mama langs het station van K-Town passeerde, zei ze opeens doodserieus: "Mama, ik ruik frietjes." Binnenkort is ook de Smulwagon niet meer veilig voor Flappermans...

Bij Bassieman ligt het iewat anders: het ventje voelt dingen. Niet zozeer letterlijk - wat niet wil zeggen dat hij gevoelloos als een leproze is -, maar vooral figuurlijk. Het duidelijkste voorbeeld daarvan zijn onze afstandsbedieningen. Vindt een mens het kaske van den digicorder niet meer terug? Zet Bassieman bij de salontafel en in een wip heeft dat opdondertje de afstandsbediening gevonden. Heel nuttig, maar soms ook heel irritant, als de tv opeens verspringt tijdens de grote finale van Iedereen Beroemd of Braambos.
U weet waar u ons kunt vinden dit weekend.
Bron: fagel.nl

Kortom: onze gezintuigen zijn allemaal aan verandering onderhevig geweest de voorbije drie jaar en zijn het nog steeds. Bij moeder en vader hoeven ze niet noodzakelijk nog verder aangescherpt te worden door de kroost. Bij Flappermans en Bassieman mogen en moeten ze natuurlijk nog verder gefinetuned worden. Daarom gaan we dit weekend met Floor en een hondenfluitje aan de slag. Bas laten we eens naar truffels zoeken.




maandag 6 januari 2014

Prinses Floortje

Bron: louisacountyfairqueen.com
Onze Flappermans wordt een heuse lady. Meer nog, ze noemt zichzelf Prinses Floortje. De laatste dagen gaat ze nergens heen zonder haar aftandse handtas mee te nemen, met daarin steevast haar prinsessenzeepjes die ze van haar tante en nonkel heeft gekregen. Praten doet ze geregeld in de gebiedende wijs, waarbij ze elk zinnetje extra accentueert door een gespeeld hautain, berispend smekgeluidje te maken. Ze is een prinses met het pinkje omhoog en twee kettingen van mama rond haar hals. Logischerwijs beschouwt ze zichzelf als de dochter van Koning Papa en Koningin Mama. Bassieman gaat dan weer door het leven als Prins Bas. En zoals het een echte prinses betaamt, heeft ze ook genoeg manvolk dat naar haar hand dingt: een lief op school en een jeugdliefde uit de crèche. Die laatste heeft zelfs al heuse trouwplannen. Onze Flappermans is een heuse lady en zal zeker en vast nog menig hart breken in haar leven, al zegt Koning Papa het zelf!