vrijdag 22 november 2013

Uit de oude doos: the hood, the dad & the smelly

In die dagen vocht Flappermans wel vaker duels uit in de
nabijheid van water. Hier delft ze het onderspit tegen
Stan.The.Man.
Oudejaarsavond 2011. Gezellig samenzijn thuis met vrienden, mislukte zelfgemaakte kaaskroketten en een pan die we bijna in de vuilbak mochten gooien, omwille van een mogelijks nog meer mislukte tarte tatin. 2011 werd met andere woorden in stijl, maar met wat minder smaak dan voorzien, uitgezwaaid. 2012 op zijn beurt werd evenzeer in stijl, maar met nog minder smaak ingezet. Met dank aan Flappermans.

1 januari 2012, omstreeks 6u30 's morgens. In onze living liggen er nog enkele feestvierders hun roes uit te stinken. Letterlijk soms. Boven liggen er nog enkelen uitgeteld na de nieuwjaarsnacht. Eén iemand heeft de festiviteiten volledig aan zich voorbij laten gaan en is bijgevolg als eerste wakker. Met stip op twee: vader die het feest wél meegemaakt heeft en zijn wakkere dochter maar al te graag uitzonderlijk eens aan zich voorbij zou laten gaan.

Vader verliest echter met een forfaitscore en besluit Flappermans dan maar haar eerste bad van het nieuwe jaar te geven. Meevaller nummer één: geen pampers in de badkamer. Vliegensvlug naar beneden. Daar aangekomen op de tippen van de tenen laverend tussen de slapende stinkerds worden de pampers en doekskes gelukkig snel gevonden. Ondertussen zit Flappermans boven flink te kakelen in de badkamer.

Eindelijk tijd voor het badje. Floor wordt uit haar pyjama gelicht en dolblij te water gelaten. En maar spatten en maar krijsen. Vader probeert haar met de moed der wanhoop tot stilte aan te manen teneinde de toorn van de andere aanwezigen niet op de hals te halen (meevaller nummer twee).

Opeens valt dochterlief echter stil en kijkt vader met strakke blik aan. Aangezien the hood her en der in huis nog lig te slapen, wordt dit een duel op leven en dood tussen the dad en the smelly... Het gekende gekreun komt naar boven. Zachtjes wordt Flappermans een tomaat... en wat later zwemmen er enkele vreemde bruinvissen rond in het bad. Meevaller nummer drie. Vervolg van het gespat en gekrijs, want Flappermans heeft haar stinkende best gedaan. 

Toch viel 2012 achteraf bekeken al bij al nog mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten