vrijdag 15 november 2013

Straaljagers

Air Flappermans
Bron: blogspot.com
Met een spaceshuttle op de oprit, enkele fietsen in de garage en Gran Turismo op de Playstation dachten we al vrij goed geƫquipeerd te zijn op vlak van mobiele mogelijkheden. Tot Flappermans en Bassieman werden geboren. Sindsdien hebben we er ook twee straaljagers bij. Flappermans parkeert de hare doorgaans in het toilet, terwijl Bassieman de badkamer verkiest. Een korte schets.

Enkele maanden terug ergens. Vader voelt dat de patatjes dringend afgegoten dienen te worden en begeeft zich derhalve richting toilet. En zo geschiedt. Tot de deur van het toilet openschuift. Een moment van paniek. "Papa, wat aan doen?" "Laat papa efkes met rust, Flapper." Niet de verhoopte reactie. "Papa, wat aan doen?" "Kindje, aub." Op dat moment zet ze echter anderhalf stapje naar voor om op empirische wijze het antwoord op haar vraag te vinden. Vanuit mijn standpunt zie ik haar achterhoofd opduiken, tot bijna halverwege de porseleinen reddingsboei. Een moment van totale radeloosheid. "Flapper! Pas op!" Een ultieme heupswing redt mij van de straaljager en ternauwernood wordt het opdoemende achterhoofdje succesvol ontweken. De tweeledige ontlading laat zich gevoelen. En Flappermans natuurlijk al in geen velden meer te bespeuren ondertussen.
Air Bassieman
Bron: bouwschool.nl

Gisterenmorgen, te vroeg om goed te zijn. Bassieman is wakker. Vader is wakker. Causaal verband.
Vader begeeft zich samen met zoonlief richting de badkamer en zet Koekiepannie* op de badmat. Ondertussen laten de ochtendpatatjes zich gevoelen. Gelukkig is er in de badkamer ook een pretpot aanwezig. Met de ogen nog half gesloten en het hoofd nog ergens in dromenland laat vader de straal de vrije loop. En dan begint er opeens iets tegen mijn voeten duwen. Enkele vingertjes verschijnen op de rand van de wc... Iemand probeert zich recht te trekken aan de pot. Net als zijn zus probeert Bassieman mijn straal na te jagen. Net als hij zich bijna volledig heeft rechtgetrokken en met zijn hoofd overal tegen begint te duwen waar hij niet hoort te duwen, reikt hij met zijn rechterhandje naar het resultaat van mijn nachtelijke interne-afvalverwerking. Paniek, want ik ben begonnen aan een niet te stoppen, onomkeerbaar proces. Het handje reikt verder... en de straal stopt. Opnieuw die tweeledige ontladingszucht. En de straaljager? Die is ondertussen alweer uit het zicht verdwenen.

*Bassieman, ook wel Bassiemannie Koekiepannie genoemd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten