maandag 15 december 2014

Basjes 2e verjaardagsfeestje was een beetje kak

Dag allemaal,

't Is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens op de computer van papa mocht om jullie een stand van zaken te geven. Afgelopen zaterdag is er echter iets gebeurd dat ik jullie gewoonweg moét vertellen.
Bassieman rook toen precies al onraad...

Alles begon vrijdagavond al, toen papa vier ton vol-au-vent maakte voor Bassiemans (mijn broer, je kent hem wel) tweede verjaardagsfeestje. Papa had zich misrekend, want met een paar kilo had hij ook al ruimschoots genoeg gehad. Papa was achteraf moe en kon geen vol-au-vent meer zien. En 's anderendaags kon hij er ook geen meer ruiken...

Toen papa immers zaterdagavond de pot vol-au-vent op de kookplaat zette en hem opende, begon iedereen wat schichtig om zich heen te kijken, omdat iedereen van iedereen dacht dat die een scheetje had gelaten. Papa wist wel beter: 't was die vol-au-vent, met kiekens van den Albert Heijn, die naar scheetjes stonk. Om niet te zeggen naar kak!

Ondanks die vervelende geur heeft iedereen wel met smaak gegeten. Dat zeggen ze toch. Misschien eet mijn familie wel vaker eens kak en zijn ze het gewend? Eerlijk gezegd heb ik er ook wel flink van gegeten, maar ja, mogelijks zijn mijn zintuigen nog niet ten volle ontwikkeld? Gelukkig maar, in dat geval!

Dat ziet er doorgaans al niet uit
en nu rook het ook zoals het eruit ziet.
Bron: www.domicuisine.be
Tot overmaat van ramp, moesten we 's anderendaags nog eens van die container brol-au-vent eten. Nu stonk het gelijk nog meer naar kak. Die mevrouw die bij ons op bezoek was, wou er niet van eten. Ze moest er zelfs van wenen. Maar ze moest ook heel veel lachen. Dat was precies een vreemde mevrouw. Toch hebben de anderen er nog eens van gegeten, want in tegenstelling tot de geur, zat de smaak blijkbaar wel nog altijd goed. Ik, daarentegen, heb enkel nog kroketjes gegeten. Maar met je neus dichtgeknepen is dat toch niet zo eenvoudig.

Zo kwam er een eind aan een kakweekend voor mijn papa, die nochtans zo zijn best gedaan had! Ik heb hem al proberen te troosten, maar hij zit in kak en as... Hij zegt dat hij nooit nog die schijtkiekens (da's wel een vreemd woordje, hihi) van die meneer Albert zal kopen. Ik heb hem al gezegd dat hij voor Bassiemans derde verjaardagsfeestje anders kak-au-vin kan klaarmaken, maar hij vond dat precies niet grappig...

En verder heeft mijn mama dus weer een baby in haar buik. Da's wel vreemd, want ik dacht dat papa nu aan de beurt was, want die heeft ook een dik... <gecensureerd>.

Ik moet van mijn papa van de computer blijven.

daaaaaaag!
Flappermans