donderdag 8 mei 2014

Kleine briefjes aan kleine kindjes (2): Ge-bedje

Voor Bassieman


Als het avond wordt
't Bedje van Bassieman
bron: silencedmajority.blogs.com
en kleine ventjes
grote dodo moeten doen;

als het donker wordt
en het zandmannetje
kleine oogjes toe komt doen,

begint onze Bassieman
aan zijn groet aan de zon
of de maan, zo u wil.

Dan bromt hij monotoon
doorheen de babyfoon
en valt pas veel later weer stil.

Als de avond valt,
wordt Bassieman
een mini-imam

en wordt zijn bedje
voor even omgetoverd
in een mini-minaretje.


dinsdag 6 mei 2014

Mega Floopy


Mega Floopy in haar battle dress.
Heuglijke gebeurtenis in de familie: met Fien en Lotte mochten we in één klap twee nieuwe gezichtjes verwelkomen! En dat hun geboorte veel losmaakt bij de familieleden, bewijst o.a. onze Flappermans: 't kind wou van slag haar tut opsturen, "want Fien en Lotte hebben nog geen tutje". Hoe die twee het met één tut zullen zien te rooien, laten we over aan de ouders in kwestie. Wij hebben hier nu andere katjes te geselen, nl. Mega Floopy...

De deal had immers twee kanten: Flappermans stond haar tut af, maar had als tegenprestatie bedongen dat ze een Mega Mindy-pak kreeg. Als ouder een hartverscheurende keuze, want stort een ouder zijn of haar kind zomaar met open ogen in de Mega Marginaliteit? Na vele vijven, zessen en zevens, zijn we uiteindelijk toch overstag gegaan, want beter één gelukkig kind in de hand, dan twee die 's nachts niet slapen, of zo. Bovendien weet ze nog niet zo goed wat marginaal is. Hopelijk is dat binnen een jaar of tien toch anders.

Mega Floopy, staande op
een overwonnen imaginaire boef.
Sindsdien voert Mega Floopy hier in huis haar strijd tegen imaginaire boeven, die werkelijk overal zitten: in de keuken, in de tuin en in de garage. Ze werpt zich op als verdedigster des huizes en staat klaar om ons waar nodig bij te staan. Tenzij de penibele situatie ook haar supersonische krachten te boven zou gaan. Of hoe ze het zelf zegt: "Mama, papa, als er nu nog iets gebeurt, kan ik ook niet meer helpen." Hopelijk kunnen we ons dan nog verdedigen tegen indringers van buitenaf met het ultieme redmiddel, de potjes tomatenpuree die nog steeds naast haar bed staan.

En Bassieman heeft wat last van zijn darmen. Dit doet hier totaal niet ter zake, maar zo weet u het toch maar. Ocharme, het ventje.